Detalii despre locurile de muncă în Germania

Detalii despre locurile de muncă în Germania


Vă rugăm să citiţi cu atenţie toate informaţiile specifice unui loc de munca in Germania!
 Regiunea locului de muncă acordat de MedialJob în Germania
Domeniul de activitate, de pesonal -management şi recrutare a candidaţilor este numai în regiunile din centrul și nordul Germaniei.
Tranpostul către angajator România-Germania
Fiecare candidat care primeşte un loc de munca in Germania prin agenţia MedialJob, îşi poate alege singur modul în care poate ajunge la angajator. MedialJob nu are contracte sau parteneriate cu firme de transport din România.
 În cazul în care doriți suportul agenţiei noastre o puteți face de luni până vineri între orele 9-13.

Date importante ale contractului dvs. in Germania
Perioada contractului este de minim 4 luni, cu posibilitate de prelungire în cele mai multe cazuri, dacă ambele părţi au fost mulţumite.
Atât angajatorul cât şi angajatul, conform legislaţiei germane este îndreptăţit să prevadă o perioadă de probă de minim 2 luni. În această perioadă ambele părţi pot rezilia contractul în termen de 72 de ore. După perioada de probă preavizul este de 21 de zile. Nerespectare preavizului având un cadru legal în Germania, se sacţionează conform legislaţiei.

Ore suplimentare adaosuri pentru sâmbete şi duminici

Angajatorul plăteşte orele suplimentare la sfârşitul sezonului, fie sub forma de zile libere, fie plătite. Programul de lucru în domeniul gastro-hotelier este contractual 2 sâmbete şi 2 duminici fiecare a două săptâmani, iar ceea ce se muncește peste, se plăteşte sub formă de ore suplimentare.
Dat fiind că angajatorul german face ştatele de plata extern, prin birouri de finanţe, toate orele suplimentare şi adaosurile pentru sâmbete şi duminici se plătesc în a doua luna de muncă. Zilele libere sunt în cele mai multe cazuri în cursul săptâminii pentru domeniul gastro-hotelier.

Cazarea la angajator în Germania

Angajatorul asigură cazarea personalului în camere de una sau două persoane.
 Preţul chiriei camerelor de personal variază în funcţie de angajator şi numărul de persoane cazate între 120,00 si 270,00 Euro/Persoană. Costul chiriei este retras de angajator din salariul net.
 Nici un angajator care angajează în dispoziţii legal-contractuale, nu are voie să cazeze personalul gratis. Acest lucru este prevezut de legea germană. Majoritatea angajaţilor percep o cauţiune între 120,00 si 250,00 Euro , reprezentând asigurarea de predare în condiţii bune a locuinţei in momentul plecării de la angajator. Această sumă se restituie la plecare, în momentul în care se constată că angajatul a lăsat locuinţa în condiţii bune, aşa cum a găsit-o la primire.

 Mesele zilnice acordate de angajator *numai pentru angajații din domeniul gastro/hotelier

Precum cazarea personalului, şi mesele se pot plăti în cazul în care se doreşte, acestea reprezentând o sumă pauşală prevăzută de legea germană, cu preţuri cupirnse între 3,20 şi 4,85 Euro/Zi pentru micul de jun şi între 5,11 si 7,20 Euro pentru demipensiune/Zi.

Salariul brut/net acordat de angajator pentru un loc de muncă in Germania

Legisalaţia germană are un sistem de salarizare dinamic, cotele de impozitare fiind cu atât mai mari cu cât salarul brut creşte. Impozitul pe salariu se împarte în 5 clase de impozitare în funcţie de statutul familiar şi de numărul de copii minori pe care îi are fiecare persoană. Ministerul finanţelor clasifică automat angajaţii. Salarul brut reprezintă suma cumulată a orelor de muncă prestate , din care se extrag asigurările sociale şi de sănătate, precum şi impozitul.

Pentru a vă informa de tariful care se plătește în Germania în funcție de meseria dvs. vă rugăm să accesați portalele oficiale și cele acreditate pe platforma online din Germania cum ar fi ministerul muncii și oficiul de muncă germană.

www.arbeitsamt.de    www.gehalt.de